Apurahat

Vilja Linnean Sarkoomarahaston ensimmäiset apurahat ovat haettavissa 7.11.2024 saakka. Eka-apurahalla haluamme innostaa tutkijauransa alussa olevaa henkilöä suuntautumaan sarkoomatutkimukseen. Vierailuapuraha taas luo sarkoomien kanssa jo työskentelevälle mahdollisuuden osallistua eurooppalaisen sarkoomakeskuksen toimintaan ja tehdä siellä joko tutkimusta tai kliinistä työtä.

Vilja Linnean Sarkoomarahaston apurahat ovat haettavissa 11.10.2024 – 7.11.2024.

Vilja Linnean Sarkoomarahasto avaa kaksi apurahahakua: nuoren tutkijan tutkimustyöhön Suomessa ja tutkija-/kliinikkovierailuun eurooppalaiseen sarkoomakeskukseen tai sarkoomatutkimuskeskukseen.

Eka-apuraha

Eka-apuraha on tarkoitettu tutkimustyötään aloittavalle lääketieteen tai biolääketieteen opiskelijalle, maisterille tai lisensiaatille. Arviointi painottuu tutkimussuunnitelmaan ja tutkimusympäristöön, ei hakijan aiempiin ansioihin. Hakijalla ei tarvitse olla julkaisuja. Syventävien opintojen tulee olla jo suoritettuina. Apurahan suuruus on 2 500€. Apuraha on käytettävä vuoden 2025 aikana.

Vierailuapuraha

Vierailuapuraha arvostettuun eurooppalaiseen sarkoomakeskukseen tai sarkoomatutkimuskeskukseen on tarkoitettu
1. lääketieteen tai biolääketieteen maisterille, lisensiaatille tai tohtorille. Apuraha on tarkoitettu 2-3 kuukauden päätoimiseen tutkimukseen eurooppalaisessa sarkoomakeskuksessa tai
2. lääketieteen lisensiaatille tai tohtorille 2-3 kuukauden päätoimiseen osallistumiseen kliinikkona sarkoomakeskuksen toimintaan.

Vierailuapuraha kattaa kohtuulliset matka- ja majoituskustannukset sekä henkilökohtaisen apurahan, yhteensä enintään
15 000€. Tutkijan apurahan arviointi perustuu tutkimussuunnitelmaan ja hakijan julkaisuihin. Kliinikon osalta arviointi perustuu työskentelyajalle asetettuihin tavoitteisiin sekä tiedon käyttösuunnitelmaan Suomessa. Apuraha on käytettävä viimeistään 30.6.2026.

Apurahat on tarkoitettu uusia tutkimusavauksia varten. Apurahan saaja sitoutuu toimittamaan vierailustaan tai tutkimusprojektistaan materiaalia Sarkoomarahaston viestintäkanaviin.

Vilja Linnean Sarkoomarahasto pidättää oikeuden olla jakamatta apurahoja, jos ehdot täyttäviä hakemuksia ei tule.

Järjestämme infotilaisuuden teamsissä 24.10.2024 klo 9. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostitse mirja.alve(at)sarkoomarahasto.fi.

Apurahojen haku tapahtuu Suomen Lääketieteen Säätiön apurahapalvelun kautta.